Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 czerwca 2018. Imieniny: Łucji, Witolda, Wilhelma
kategoria: dziczyzna
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg mięsa królika,
  • 10 dag wędzonego boczku lub słoniny,
  • 4 duże cebule,
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • 2 winne jabłka,
  • 2-3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup,
  • 0,5 szklanki śmietany,
  • 1 łyżka płaska mąki;
  • zielenina,
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Ze stopionego boczku wyjąć skwarki i obrumienić na nim w szybkowarze pokrojone na kawałki mięso królika, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę, zeszkliwić. Wlać 0,5 szklanki wody. posolić i popieprzyć, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, dodać koncentrat pomidorowy i starte na tarce do jarzyn jabłka. krótko podgotować i przyprawić śmietaną zmieszaną z mąką i przyprawą do zup. Wrzucić skwarki, posypać zieleniną.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~sirrobin62007-05-21 22:13
krolik wedlug tego przepisu wyszedl bardzo dobry choc mieso moglo byc bez srutu;-) chcialem powiedziec ze moglo by wyjsc odrobine delikatniejsze ale coz wszystko to umiejetnosci kucharza :)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl