Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 grudnia 2018. Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/4 kg mielonej wołowiny
  • 1/2 łyżki glutasoli (dowolnie)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1/2 szklanki drobno posiekanej zielonej pietrurszki
  • 1/2 szklanki drobno posiakanej cebuli
  • 2 łyżki sera cheddar
  • 2 małe jaja roztrzepane w osobnych miseczkach
  • tarta bułka
  • olej jadalny do smażenia
  • sos pomidorowy doprawiony oregano
  • lub tymiankiem
Przepis:

1. Wołowinę wymieszać z glutasolą, soią, pieprzem, zieloną pietruszką, cebulą, serem, dodać jajo.
2. Uformować małe kotleciki, zanurzać w miseczce z drugim jajem, obtaczać w tartej bułce.
3.Smażyć na gorącym oleju, aż się zrumieni z obu stron. Mięso zależnie od upodobania, może być wysmażone lub po angielsku.
4. Podawać polane sosem pomidorowym z frytkami lub ryżem i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 2-3 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl