Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 sierpnia 2018. Imieniny: Cezarego, Marii, Zygfryda
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 duże udko kurczaka ugotowane
  • 2 duże pieczarki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pieprz mielony
  • bułka tarta
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
Przepis:

Udko kurczaka pozbawić kości, skóry i chrząstek. Czyste mięso drobno pokroić. 1 pieczarkę drobno usiekać i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju. Dodać do mięsa z kurczaka.
Jajko rozbełtać i podzielić na dwie części. ½ jajka dodać do masy mięsno pieczarkowej, a drugą pozostawić do panierowania. Masę na kotlety doprawić sosem sojowym i pieprzem. Dosypać do niej 2 łyżki bułki tartej. Wyrobić i uformować 2 kotleciki. Panierować je w jajku i bułce tartej. Smażyć na 2 łyżkach oliwy i łyżce masła. Zdjąć z patelni i włożyć na pozostały tłuszcz pokrojoną w plasterki drugą pieczarkę . Usmażyć ją na rumiano. Kotlety ponownie włożyć na patelnię i chwilę smażyć z plasterkami pieczarki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~ula2010-11-13 19:46
fiu fiu próbowałam i pychota, gratuluję

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl