Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 września 2018. Imieniny: Dory, Gerarda, Maryny
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 10 kotletów schabowych (z kością lub bez jakie kto lubi)
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • mąka
  • sól
  • pieprz mielony
  • smalec
  • ½ kostki smalcu (10 dag)
  • ¼ kostki masła (5 dag)
  • maggi w płynie do smaku
Przepis:

Kotlety rozklepać (bez przesady). Posolić, posypać pieprzem. Zostawić na 30 minut. Panierować w mące, jajku, bułce tartej, jaku i znów bułce tartej.
Smażyć na mocno rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiano. Przełożyć do szerokiego rondla, pokropić kotlety maggi, dodać pokrojone w plasterki masło.
Na patelnię po smażeniu kotletów wlać wodę i podgrzewać 5 minut. Zalać płynem ułożone w rondlu kotlety. Dusić pod przykryciem 15 minut.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl