Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 sierpnia 2018. Imieniny: Joachima, Nory, Stefana
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: bart
    Składniki:

  • 40 dag schabu
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej
Przepis:

Schab, pokroić na kawałki - o szerokości około 1,5 cm. Następnie rozbić kotlety tłuczkiem, aby były grubości około 0,5 cm. Każdy z kawałków posolić i popieprzyć do smaku.
W jednym naczyniu rozbić jajko, a do drugiego wysypać bułkę tartą. Kotlety maczać najpierw w jajku (z dwóch stron), a następnie w bułce. Następnie tak przygotowane kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Ogień powinien być średni, żeby kotlety się nie przypaliły. Piec 2-3 min z każdej strony, aż będą koloru złocistego.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~harnas2009-11-13 20:41
Jest to bardzo szybkie danie, jak stosunkowo tanio. Uwielbiam kotlety raz w tygodniu .

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl