Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 8 kotletów jagnięcych z kością,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 15 dag czosnkowej kiełbasy,
  • sól,
  • pieprz
  • Sofrito:
  • 2 drobno pokrojone cebule,
  • 1 łyżeczka drobno posiekanego czosnku,
  • 5 dag chudej wędzonej szynki (drobne kawałki),
  • 4 pomidory (bez pestek),
  • 1 łyżeczka pokruszonego listka laurowego,
  • 1/4 łyżeczki pokruszonego tymianku,
  • 1/2 szklanki wody,
  • 1 łyżeczka drobno pokrojonej naci pietruszki
Przepis:

Na patelni o grubym dnie zagrzać na silnym ogniu oliwę. Gdy zacznie już "dymić", ułożyć kotlety posypane solą i pieprzem, zrumienić równomiernie, przełożyć na ogniotrwały półmisek i przykryć. Kiełbasę nakłuć w kilku miejscach widelcem, włożyć do garnka, zalać wrzątkiem i gotować 2 min. Wyjąć, osuszyć i krajać w plasterki. Przyrządzić sofrito. Na kotletach kłaść plasterki kiełbasy, równomiernie pokryć warstwą sofrito i wstawić do gorącego piekarnika (200 o C) na około 20 min. Gdy będą miękkie, podawać natychmiast, posypane nacią pietruszki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl