Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 września 2018. Imieniny: Dory, Gerarda, Maryny
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4 kotlety cielęce
  • sól
  • 500 g szparagów
  • 2 filiżanki kwaśnej śmietany
  • 2 pęczki zielonej pietruszki
  • 2 łyżki mąki
  • 60 g masła
Przepis:

Kotlety umyć, osuszyć w ściereczce, posolić. Oczyszczone szparagi ugotować w osolonej wodzie, wyjąć, odsączyć, odstawić. Drobno posiekaną pietruszkę wsypać do roztopionego masła i szybko z obu stron obsmażyć w nim kotlety. Powoli dolewać do kotletów wywar ze szparagów i dusić w nim kotlety pod przykryciem do miękkości. Kwaśną śmietanę wymieszać z mąką, przyprawić nią mięso i zagotować. Jeśli sos jest za gęsty, rozrzedzić go wywarem ze szparagów. Po uduszeniu kotletów dodać do nich szparagi, jeszcze raz zagotować i gorące podać na stół.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~krycha2008-05-03 22:43
dobre

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl