Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lutego 2018. Imieniny: Małgorzaty, Marty, Nikifora
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 4.40

    Składniki:

  • 8 jaj ugotowanych na twardo
  • 10 dag pieczarek
  • 5-10 dag kiełbaski (najlepiej cienka chuda)
  • 1 łyżka masła
  • 1 średnia cebulka
  • drobno posiekana pietruszka z lubczykiem
  • 2 łyżki bułki tartej do farszu
  • sól, pieprz
  • odrobina chili
  • 1 jajko rozkłócone
  • główka sałaty
  • bułka tarta do obtaczania
Przepis:

Ugotowane jaja obrać, posiekać, dodać rozdrobnioną zieleninę. Cebulkę i pieczarki drobno pokroić usmażyć w 2 łyżkach oleju, posolić, odstawić do ostygnięcia. Kiełbaskę drobno pokroić wszystkie składniki zmieszać i zmiksować na puch, dodać bułkę tartą, wymieszać. Formować małe podłużne kotleciki, zanurzyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce i smażyć z obu stron. Podać na półmisku każdy na listku sałaty, do tego surówka z jarzyn lub obgotowane jarzynki. Wyśmienite na grilla lub imprezę w plenerze.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Teresa2011-08-09 14:38
Super danie ! Można też podawać z ziemniakami i surówką jako danie obiadowe. Polecam !

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl