![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lutego 2019. Imieniny: Małgorzaty, Marty, Nikifora
|
Szukaj:
|
kategoria: wołowina średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kotleciki wołowe z pomidorami![]()
Przepis: Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyę, pokrajaę, zemleę w maszynce. Do masy miźsnej dodaę drobno posiekany czosnek. Wyrobię bardzo starannie drewnianą łyżką lub robotem elektrycznym z przystawką w kształcie litery S. W czasie wyrabiania dodawaę stopniowo zimną wodź (ok. 3 szklanki). Z przygotowanej masy uformować kule lub wałki, a następnie na zwilżonej wodą desce kształtować okrągłe lub owalne kotlety. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, włożyć do wrzącej, osolonej wody i nastawić do gotowania. Po 10 min włożyć do wrzącego wywaru przygotowane kotlety i przyprawy. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 30 min. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać, posolić, poddusić mieszając. Umyć pomidory. Świeże sparzyć wrzącą wodą, mrożone od razu obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Do podduszonej cebuli dodać pomidory, rozgotować, odparować połowę płynu. Ugotowany seler wyjąć z wywaru i przetrzeć przez sito, dodać do rozgotowanych pomidorów, dolewając jednocześnie kilka łyżek wywaru. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowane kotlety wyłożyć na ogrzany półmisek, polać sosem pomidorowym, posypać koperkiem z pietruszką. Podawać z dodatkiem ziemniaków z wody i z surówkami ze słodkiej kapusty lub z zielonej sałaty. Ugotowane warzywa wykorzystać na sałatkę. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |