Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 września 2018. Imieniny: Eustachego, Faustyny, Renaty
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 40 dag cielęciny bez kości (okrawki)
  • 1 białko
  • 4 łyżki posiekanej naci pietruszki,
  • sól
  • 50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, cebula)
  • 2 ząbki czosnku ,
Przepis:

Mięso umyć, oczyścić z błon i ścięgien zemleć dwukrotnie w maszynce. Do masy mięsnej dodać białko i 2i 3 ilości posiekanej pietruszki oraz 4-5 łyżek zimnej wody. Wyrobić masę starannie drewnianą łyżką lub robotem, wykorzystując przystawkę w kształcie litery S. Przyprawić solą. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować pod przykryciem 10-15 min. W tym czasie rękami zwilżonymi wodą uformować z masy mięsnej kule. Rozpłaszczyć na zwilżonej desce, kształtując okrągłe kotleciki. Włożyć do wrzącego wywaru dodać posiekany czosnek. Gotować pod przykryciem ok. 20 min. Ugotowane kotlety wyłożyć na półmisek, posypać pozostawioną pietruszką. Podawać z ziemniakami z wody (1-2 na porcję) i z warzywami gotowanymi (marchewka, groszek zielony, fasolka szparagowa).
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl