Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: krysia
    Składniki:

  • 20 dag makaronu wstążki
  • 1 szklanka maku
  • 2-3 łyżki rodzynek
  • mleko
  • cukier
Przepis:

Makaron trzeba ugotować według instrukcji na opakowaniu. Mak należy zalać wrzątkiem, po czym odcedzić i zmielić dwukrotnie. Następnie do maku, dodajemy sparzone rodzynki i po trochę dolewając mleka z cukrem, całość mieszamy. Mleka z cukrem daje się według uznania i smaku. Należy dolewać po trochę, aby mak stał się rzadszy, ale nie wodnisty. Na końcu przygotowany mak łączymy z kluskami (makaronem) i całość mieszamy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl