Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 maja 2018. Imieniny: Leoncjusza, Michała, Renaty
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Bozenka16
    Składniki:

  • 8 średniej wielkości ziemniaków
  • około 2 litrów wody
  • sól
  • 2 małe jajka
  • mąka ziemniaczana
  • 2 łyżki pietruszki
Przepis:

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Kiedy są gotowe po około 30 minutach odcedzić i przecisnąć przez praskę.
Pozostawić do lekkiego przestudzenia.
Następnie dodać jajka, sól do smaku i dobrze wymieszać.
Gotową masę podzielić na 4 części i jedną z nich wybrać - rozkładając równomiernie na pozostałych 3. Uzupełnić lukę po cieście mąką ziemniaczaną, wyrobić dodając pietruszkę.
Z gotowego ciasta formować niewielkie kluseczki średnicy ok 2 cm.
Idealne na niedzielny obiad :)
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl