Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 listopada 2018. Imieniny: Edmunda, Marii, Marka
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Czas przyrządzania i gotowania - 45 minut, suszenie ciasta - 5 godzin.
  • CIASTO
  • 280 g mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki krupczatki
  • 1/2 łyżki wazowej letniej wody
  • sól
  • DO PRZYPRAWIENIA
  • 8 łyżek sosu genueńskiego pesto
Przepis:

Mąkę pszenną zmieszać z mąką krupczatką oraz szczyptą soli i dolać letniej wody. Ciasto wyrabiać tak długo, aż masa stanie się jednolita. Z ciasta odrywać kawałeczki wielkości orzeszka arachidowego. Uformować wałeczki i połączyć ich końce. Końce wałeczków powinny być cieńsze. Tak uformowane kluseczki odstawić do wysuszenia na 5 godzin. Gotować w dużej ilości osolonej wody. Gotowe kluseczki odcedzić, a następnie przyprawiać sosem genueńskim (pesto).
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Ann2007-10-06 15:08
Polecam! Jadłam oryginalne trofie al pesto we Włoszech i było przepyszne :) Zresztą wszystko al pesto jest pyszne :)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl