Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Składniki ciasta:
  • 1 kg mąki,
  • 20 dag cukru,
  • 5 łyżek masła,
  • 3 jaja,
  • 5 łyżek śmietanki,
  • 1 paczka proszku do pieczenia,
  • 1 paczka cukru waniliowego.
  • Składniki lukru :
  • 2 białka,
  • 20 dag cukru.
Przepis:

Jaja utrzeć z cukrem i masłem. Dodać proszek do pieczenia, cukier waniliowy, śmietankę i tyle mąki, by ciasto po wyrobieniu było tak gęste, jak na pierogi. Wyrobione ciasto cieniutko rozwałkować. Utrzeć białka z cukrem polać lukrem ciasto i wycinać ciasteczka. Piec około 15 minut. Po upieczeniu można smarować ciasteczka marmoladą lub galaretką i składać po dwa razem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl