Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 czerwca 2018. Imieniny: Albina, Wandy, Zenona
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 5 szt jajek
  • 25 dag cukru pudru
  • 25 dag margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25 dag bakalii
  • 1 łyżeczka spirytusu
Przepis:

Margarynę ucierać, dodając stopniowo cukier puder i żółtka.
Do utartej masy dodać spirytus i mąkę zmieszaną z proszkiem.
Ciasto delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek oraz drobno pokrojonymi bakaliami.
Piec w średnio nagrzanym (150-170 stopni C) piekarniku około 50 min.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl