Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2018. Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
kategoria: napoje
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 3 łyżeczki świeżo zmielonej kawy
  • ¼ łyżeczki mielonego kardamonu
  • 1 filiżanka wody
  • cukier
Przepis:

Kawę i kardamon wsypać do filiżanki i wstawić ją do wygrzanego piekarnika na 3 minuty (zgaszonego), aby nabrała aromatu. Zagotować wodę i zalać wrzącą kawę. Filiżankę przykryć. Zostawić na 3 minuty by się dobrze zaparzyła. Osłodzić do smaku. Można podawać z mlekiem lub śmietanką.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl