Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 listopada 2018. Imieniny: Klaudyny, Romana, Tomasza
kategoria: napoje
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Bozenka16
    Składniki:

  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 1/2 litra wody
  • 1-2 łyżki cukru
  • 200 ml śmietany kremówki
  • cukier wanilinowy
  • 2 gałki lodów śmietankowych
  • kakao
Przepis:

Zagotowujemy 1/2 litra wody i zaparzamy kawę.
Kawa musi być bardzo mocna.
Dodajemy cukier i dobrze mieszamy pozostawiamy do ochłodzenia.

Kiedy płyn jest zimny wkładamy go do zamrażalnika na około 30 minut, aby był bardzo dobrze schłodzony.

W między czasie przygotowujemy bitą śmietanę z śmietany kremówki i cukru wanilinowego.

Kiedy kawa jest już gotowa wlewamy ją do wysokich szklanek, dodajemy gałkę lodów i dekorujemy bitą śmietaną.
Wierzch posypujemy kakao.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl