Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 września 2018. Imieniny: Dory, Gerarda, Maryny
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 3 cienkie kaszanki
  • 3 średnie cebule
  • 3 jabłka
  • majeranek
  • pieprz mielony
  • olej
  • masło
  • sól
Przepis:

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Gdy cebula będzie już usmażona odłożyć na bok 3 łyżeczki. Do pozostałej na patelni cebuli dodać obraną z osłonek i pokrojoną kaszankę i łyżkę masła. Smażyć mieszając aż kaszanka się rozpadnie.
Doprawić majerankiem (sporo) i mielonym pieprzem.

W tym czasie kiedy kaszanka się smaży pokroić jabłka w plastry (bez obierania), wydrążyć gniazda nasienne. Posolić, popieprzyć, posypać majerankiem.
Na dużej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju. Na gorący kłaść plastry jabłek i obsmażać po 2 minuty z każdej strony.
Podawać z podsmażonymi ziemniakami układając kaszankę na plastrach jabłek. Na wierzchu kłaść po łyżeczce cebuli. Moim zdaniem doskonale pasują do tego kiszone ogórki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl