Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • sprawiony karp - 1 kg
  • włoszczyzna - bez cebuli - 15 dag
  • olej - do smażenia
  • mąka - 4 dag
  • cebula - 10 dag
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Obrać warzywa i opłukać, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Obraną cebulę pokroić w kostkę.

Sprawionego karpia umyć, przekroić wzdłuż na pół.
Pokroić ukośnie na porcje, natrzeć przyprawami, obłożyć warzywami i cebulą.
Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.

Następnie oczyścić rybę z warzyw, oprószyć mąką.
Usmażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron.
Po zrumienieniu dosmażać przez kilka minut na wolnym ogniu.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl