Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2018. Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 kg karpia
  • 2 łyżki mąki
  • szklanka mleka
  • mielony pieprz
  • sól
Przepis:

Karpia (najlepiej dużą sztukę) oczyścić, usunąć wnętrzności, opłukać. Naciąć nożem grzbiet z obu stron w ok. 2-centymetrowych odstępach, trochę osolić. Całą rybę obtoczyć w mące, przełożyć do natłuszczonej brytfanny, polać mlekiem wymieszanym z mielonym pieprzem i solą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 35-45 min. Podawać z sałatką warzywną lub ziemniaczaną.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl