Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1-1 i 1/2 kg sprawionego karpia
  • 1/4 szklanki stopionego kurzego tłuszczu
  • maty kawałek korzenia imbiru posiekany lub
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • 1 dymka pokrajana na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 /4 łyżeczki chili
  • 1 łyżka sosu sojowego lub 1 i 1/2 łyżeczki
  • przyprawy maggi i 1 i 1/2 łyżeczki wody
  • 2 szklanki rosołu lub gotowanej wody
  • 1 łyżka cukru
  • zielona pietruszka
  • plasterki cytryny )dowolnie)
Przepis:

1 Rybę pokrajać w dzwonka, posolić.
2. Rozgrzać tłuszcz na dużej patelni, dodać czosnek, imbir, chili, sos sojowy Iub maggi z wodą, dymkę i cukier, zagotować.
3. Włożyć rybę na patelnię, dusić do zrumienienia, dolać gorący rosół lub wodę, i na małym ogniu dusić pod przykrycie, m przez 10 min.
4. Przełożyć rybę na gorący półmisek, przybrać zieloną pietruszka i plasterkami cytryny.
5 Podawać z ryżen1 ugotowanym na sypko lub z bułeczkami na parze MAN TOU -
Proporcje dla 4--6 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl