Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 maja 2018. Imieniny: Eweliny, Jana, Pawła
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Bozenka16
    Składniki:

  • kapusta kwaszona 1/2 słoika
  • tłuszcz 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka
  • woda
  • pieprz
Przepis:

Kapustę przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok. 5 minut.
Po ugotowaniu odcedzić wodę, i wsypać pokrojoną na drobno cebulę.
Tłuszcz rozpuścić w rondelku dodać mąkę i lekko zrumienić, podlewać wodą do konsystencji budyniu i ponownie zagotować.
Przełożyć do kapusty i doprawić pieprzem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~krewetka2010-11-01 21:35
Do tego dania warto jest dodać odrobinę kminu, polecam !
~szeptucha2010-01-23 16:38
musze sprobowac

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl