Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • kilka suszonych grzybków (borowików)
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Umyte grzyby namoczyć, odcedzić, pokroić w paseczki.
Kapustę przepłukać, osączyć, posiekać, zalać wodą, w której moczyły się grzyby, dodać grzyby i dusić do miękkości.

Mąkę przesmażyć na oleju, dodać posiekaną cebule i 3 łyżki wody, chwilę podsmażać i wlać do kapusty, przyprawić, jeszcze poddusić kwadrans, żeby kapusta zgęstniała.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl