Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 5-6 sardynek (puszka ok. 12,5 dag)
  • Sardynki osączyć z oliwy, wyłożyć na talerz i każdą rozdzielić wzdłuż na połówki, które przeciąć następnie w poprzek na 2 części długości ok. 4 cm. Na dziesięciu kromkach bułki ułożyć po 2 cząstki sardynek, powierzchnią przekrojoną do spodu, dobierając tak ich wielkość, aby całkowicie pokryły posmarowaną masłem powierzchnię kromki. Cząstki sardynek wyrównać nożem, docisnąć do kromki i wygładzić nie zrywając z nich błyszczącej skórki. Wystające poza kromkę części sardynek obciąć równo wzdłuż krawędzi kromek.
  • KANAPKI Z ŁOSOSIEM10 dag łososia wędzonego w plastrach (puszka konserwy czerniaka á la łosoś)Plastry łososia wędzonego lub czerniaka (osaczone z oleju) rozłożyć na drewnianej deseczce, wygładzić nożem i wyrównać grubość, a następnie powycinać z nich kawałki o wielkości odpowiadającej powierzchni kromki. Wycięte kawałki ułożyć na dziesięciu kromkach bułki, wygładzić i wyrównać nożem, aby pokryły całą posmarowaną masłem powierzchnię kromki. Brakującé cząstki w plastrze łososia można uzupełnić skrawkami. Wystające części plastrów obciąć równo wzdłuż krawędzi kromek.
  • KANAPKI Z SEREM SZWAJCARSKIM (GOUDA)15 dag sera szwajcarskiego (Gouda)
Przepis:

Ser pokrajać w plastry i tak obłożyć nimi 10 kromek, aby całkowicie zakryły posmarowaną masłem powierzchnię kromek. Ser wystający poza kromkę obciąć równo z jej krawędziami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl