Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 10-15 dag białego mięsa z pieczonego drobiu (kura, indyka)
  • 2 łyżki zastygłego sosu od mięsa
  • pół pomarańczy (mandarynki)
  • kilka listków sałaty
Przepis:

Z pięciu cząstek obranej pomarańczy lub mandarynki usunąć strzępki białej skórki, każdą przekrajać wzdłuż na połowę i usunąć pestki. Na kromki położyć po kilka płatków z listka sałaty, a na nich warstwę mięsa pokrajanego w cienkie plasterki. Na środku kanapki położyć płatek listka sałaty i połowę cząstki pomarańczy lub mandarynki, kładąc ją powierzchnią przekrojoną do góry. Galaretę z sosu od mięsa oddzielić od tłuszczu zastygłego na powierzchni, stopić przez łagodne ogrzanie i pozostawić do ostygnięcia. Gdy zaczyna ponownie krzepnąć, zalać każdą kanapkę cienką warstewką galarety, nabierając ją łyżeczką.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl