Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 maja 2018. Imieniny: Leoncjusza, Michała, Renaty
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Puszka koreczków anchois (ok. 6 dag)
  • 2 jaja
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka musztardy
Przepis:

Ugotowane na twardo jaja obrać i z każdego wykrajać po 5 plasterków, ze środka których wyjąć żółtka, nie rozrywając obrączek z białka. Żółtka posiekać, wymieszać z majonezem, ułożyć na kromkach i wyrównać. Na środek każdej kanapki położyć obrączkę z białka, posmarować ją odrobiną musztardy, a na niej położyć koreczek. Zamiast koreczków anchois można zastosować kilki z konserwy. Po wyjęciu z puszki i osączeniu każdą kilkę należy oczyścić, tj. odciąć główkę i ogonek, a ze środka usunąć wnętrzności. Oczyszczone kilki zwinąć w krążki; większe uprzednio rozciąć wzdłuż grzbietu na 2 części.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl