Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 listopada 2018. Imieniny: Anatola, Edyty, Rafała
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 20 krakersów (Krakowskie talarki)
  • 2 łyżeczki białego sera śmietankowego
  • 2 łyżeczki pasztetu drobiowego
  • 2 łyżeczki wiórek łososiowych
  • 2 łyżeczki sera pleśniowego np. Danablu, Rokpol
  • 2 łyżeczki pasty rybnej
  • odrobina szczypiorku
  • plasterek korniszona
  • plasterek pomidora
  • pieprz mielony
Przepis:

Na każdego krakersa kłaść po pół łyżeczki masy (4 krakersy z jedną pastą). Dekorować.
W zasadzie jest zupełnie obojętne co się kładzie na takie kanapki. To co jest w domu.
Jak nie ma nic do rozsmarowania, to można utrzeć żółty ser, pokroić drobno kiełbasę, ugotować jajko. Zmieszać to z odrobiną majonezu lub masła i już pasta gotowa.
A z białego sera można zrobić kilka past – zmieszać z koperkiem, utartą rzodkiewką, pokruszonym pumperniklem.
Najlepsze jest to, że za każdym razem kanapki są inne, bo co innego jest w lodówce.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl