Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 listopada 2018. Imieniny: Anatola, Edyty, Rafała
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 8 kalarepek
  • wywar z mięsa
  • sól
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • 80 g masła
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
Przepis:

Kalarepki oczyścić, pokroić w paski i ugotować w osolonej wodzie. Przyrządzić zasmażkę z masła i mąki, zalać ją wywarem z mięsa oraz wodą, w której gotowały się kalarepki. Żółtko wymieszać z kwaśną śmietaną i zieloną pietruszką, połączyć z gorącym sosem i zalać nim odcedzone paski kalarepki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Agata2011-11-25 23:14
Przepis super, zrobiłam smakowało przepysznie, rodzinka chwaliła, że paluszki lizać, dziękuje.
~gośka2011-01-11 13:20
jest naprawdę pycha

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl