Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • ½ czerwonej papryki (wypestkowanej i pokrojonej w paseczki)
  • ½ papryki zielonej (wypestkowanej i pokrojonej w paseczki)
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 4 pomidory Lima pokrojone w pół plasterki
  • 8 pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 4 plasterki szynki pokrojonej w kosteczkę
  • 4 plasterki wędzonki pokrojonej w paseczki
  • sól
  • pieprz mielony
  • 3 łyżki masła
  • 8 jajek
Przepis:

Na rozgrzanym maśle podsmażyć pieczarki, a potem dorzucić cebulkę i zezłocić ją. Wrzucić szynkę i wędzonkę – smażyć przez chwilę. Potem dodać papryki, pomidory i połowę szczypiorku. Dusić 5 minut. Z 4 jajek oddzielić żółtka. 4 całe jajka i białka z następnych 4 wlać na patelnię, wymieszać, smażyć. Posolić i popieprzyć. Usmażyć tak by całe białko było ścięte. Wbić odłożone żółtka, zamieszać i chwilę smażyć. Podawać posypane pozostałym szczypiorkiem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl