Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2/3 szklanki grochu puree
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 5 łyżka wody
  • 1/4 łyżeczki mielonego kminku
  • 1/4 łyżeczki przyprawy chili lub ostrej papryki
  • 1.tyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki imbiru (dowolnie)
  • 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/2 szklanki drobno posiekanych ziemniaków
  • 1/2 szklanki cebuli pokrajanej w cienkie piórka
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • olej do głębokiego smażenia
Przepis:

1. Do wymieszanego z sodą grochu puree wlewać wodę, jednocześnie ucierając, tak aby nie było grudek. Ciasto powinno być gęste.
2. Stale ucierając, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać z ziemniakami i cebulą.
3. Ciasto nabierać łyżką, drugą zaś zsuwać je do rozgrzanego oleju, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor przez 8 min. Nie smażyć więcej niż 6-7 jednocześnie.
4. Wyjąć łyżką cedzakową, osączyć z oleju.
5. Podawać gorące z mizerią jako przystawkę.
Proporcje dla 2-3 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl