Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • dwa woreczki foliowe
  • 2 łyżeczki oleju
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 2 tosty
  • 2 łyżeczki masła
Przepis:

Wlać do woreczków po łyżeczce oleju i natłuścić je od środka. Wbić jajka. Zawiązać woreczki nitką i wrzucić do wrzątku. Gotować 3,5 minuty obracając woreczki.
W tym czasie zrobić dwa tosty i posmarować je na gorąco masłem tak by się rozpuściło i wsiąkło w chleb.
Tosty przeciąć na trójkąty i ułożyć na talerzu.
Jajka wyjąć łyżką cedzakową z garnka na deskę. Ostrożnie przeciąć woreczki.
Jajka ułożyć na tostach. Lekko naciąć by żółtko zaczęło wypływać.
Posypać mielonym pieprzem. Posolić.

Tak zrobione jajka doskonale smakują nie tylko na śniadanie, ale również jako danie obiadowe np. w towarzystwie szpinaku.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~martynaaa2011-06-26 22:53
Mam zamiar to zaraz zrobic. Łatwe do zrobienia i mam nadzieję, że w smaku będzie równie dobre :) Po konsumpcji ocenię ;)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl