Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki usiekanego koperku
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz mielony
  • bułka tarta
  • masło
Przepis:

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Przekroić na połówki razem ze skorupkami. Wyjąć jajko (ostrożnie by połówki skorupek pozostały całe).
Jajka rozdrobnić rozgniatając widelcem na miazgę. Dodać koperek i śmietanę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Nałożyć farsz do skorupek. Kłaść farszem na bułce tartej tak by się panierował. Smażyć na maśle na rumiano (kładąc panierowaną stroną na rozgrzany tłuszcz).
Podawać gorące lub na zimno. Smaczne są i takie i takie.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl