Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: megunia
    Składniki:

  • 1/2 szklanki grubo posiekanych, małych pieczarek
  • 1 posiekana cebula
  • 2 pomidory
  • szczypta tymianku lub majeranku
  • 1/4 łyżki chili
  • 3 łyżki masła
  • 6 jaj
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 6 łyżeczek mleka
Przepis:

1: Pieczarki, cebulę, tymianek lub majeranek smażyć na rozgrzanym maśle przez 8-10 min. na małym ogniu, nie dopuszczając do zrumienienia. Po 5 minutach dodać także pomidory pokrojone na kawałki.
2. Wymieszać: jaja, sól, chilli, mleko. Wlać do grzybów i zamieszać.
3. Smażyć mieszając, aż jajecznica się zetnie.
4. Można podawać z ryżem na sypko, z masłem i ugotowaną zieloną fasolką.
Proporcje dla 4 - 6 osób

oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Janek2011-04-29 06:29
Tego nie potrzeba komentowac tylko sprobowac. Na 10 punktow ja daje 11.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl