Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 maja 2018. Imieniny: Leoncjusza, Michała, Renaty
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 kromka chleba tostowego
  • 1 jajko
  • 4 plasterki wędzonki
  • 1 łyżka usiekanego szczypiorku
  • pieprz mielony
  • sól
  • ½ łyżki masła
  • ½ łyżki oleju słonecznikowego
Przepis:

W kromce chleba tostowego wyciąć szklaneczką krążek tak by skórka pozostała nienaruszona. Wycięty krążek wyłożyć wędzonką. Położyć na rozgrzany tłuszcz. W dołek wbić jajko. Posolić i popieprzyć. Na małym gazie smażyć by jajko zaczęło się ścinać. Delikatnie przewrócić na drugą stronę. Dosmażyć tak by białko było ścięte, a żółtko było pół płynne. Wyłożyć na talerz i posypać szczypiorkiem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl