Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 10 dag filetów z ryby
  • 4 cale jaja
  • 1 1/2 szklanki wywaru l
  • 4-5 gałązek zielonej kolendry lub pietruszki
  • Przyprawy:
  • szczypta pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka wódki
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego lub sojowego
Przepis:

Filety pokrajać w poprzek w paski o szerokości 2 cm. Lekko roztrzepać jaja, dodać wywar i przyprawy, starannie wymieszać nie ubijając. Paski ryby ułożyć jedną warstwą na dnie żaroodpornej miski. Zalać przyprawionymi jajami. Gotować na parze na małym ogniu przez 12 -15 min. Próbować nożem, który powinien być czysty po wyjęciu. Podawać w misce, w której gotowano potrawę, przybrać zieleniną.
Proporcje: dla 4-6 osób, kiedy podajemy inne potrawy
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl