Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lutego 2018. Imieniny: Małgorzaty, Marty, Nikifora
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4 jaja
  • 1/2 litra jogurtu lub śmietany (18 proc.)
  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka octu (6 proc.)
  • 1 łyżka masła
  • sól i szczypta słodkiej papryki
Przepis:

1. Jogurt lub śmietanę roztrzepać, dodać czosnek i łyżeczkę octu, doprawić solą.
2. Wbijać jaja do wrzącej posolonej i lekko zakwaszonej octem wody (uważać by żółtka się nie rozlały)
3. Gotować na średnim ogniu, aż jaja się zetną, osączyć.
4. Włożyć jaja do jogurtu.
5: Na patelni stopić masło, wymieszać z papryką (powinno być lekko zabarwione) i solą. Polać jaja jogurtem, tworząc deseń.
6. Podawać na gorąco lub na zimno.
Proporcje dla 2-4 osób.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl