Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 12 jaj ugotowanych na twardo
  • 4 szklanki brunatnego sosu
  • Jaja obrać ze skorupek. Sos zagotować, włożyć jaja, doprowadzić do wrzenia, przykryć, zestawić z ognia. Pozostawić w temperaturze pokojowej aż do całkowitego wystudzenia około 4 godz. Podawać na gorąco z sosem i ryżem jako danie główne lub na zimno w całości (bez sosu) jako potrawę piknikową.
  • Proporcje: dla 4-6 osób
  • Podawać na zimno pokrojone w ćwiartki (bez sosu) na przystawkę.
  • Proporcje: dla 12 osób
Przepis:

Uwaga ! Jeśli danie wcześniej wystudzone chcemy podać na gorąco, należy je zagotować na małym ogniu.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl