Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 300-500 g boczniaka
  • 4-6 jajek
  • 1-2 łyżki masła
  • pieprz
  • sól
  • szczypiorek
  • listki sałaty
  • olej do smażenia
Przepis:

Grzyby umyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju do momentu odparowania wody, wystudzić.

Ugotować jaja na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na połówki.
Ze środka wyjąć żółtka do miseczki, rozgnieść je widelcem, dodając masło, grzyby i przyprawy. Na koniec dodać pokrojony szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Przygotowanym farszem nakładać kopiasto połówki białek. Układać na listkach zielonej sałatki.
źródło przepisu: Przepis pochodzi z ulotki reklamowej
dodanej do boczniaków

przepis dodany przez: Termar

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl