![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 lutego 2019. Imieniny: Anety, Lecha, Leona
|
Szukaj:
|
kategoria: ciasta średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jabłecznik mojej babci
Przepis: Umyć i obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki. Posypać cukrem i cynamonem. Jajka, margarynę i cukier utrzeć. Dodać kolejno mąkę, zapach, proszek do pieczenia i mleko (tyle, aby masa była lejąca). Wymieszać, przelać do formy. Jabłka "wcisnąć" w ciasto. Piec 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu posypać cukem pudrem. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~mala2012-03-31 16:34 pycha ;;; super przepis i dobre ~anka2011-11-19 19:00 Fajne... katrin2009-02-08 18:54 jablecznik podobno rewelacja (przynajmniej tak twierdzi rodzina, bo ja nie zdazylam sprobowac :D ) ale jakos ten moj wygladal zdecydowanie inaczej niz na tym zdjeciu. Czy to jakies inne zdjecie czy tez moze czegos tu brakuje w opisie, skoro moj taki niepodobny wyszedl? ;) ~sysia2008-04-11 19:16 rewelacja Babcia bardzo dobrze piecze może poleci jeszcze coś!!! ~amelka2007-12-24 00:49 polecam. ~ilona2007-12-18 20:09 bardzo smaczny!!!!!! polecam ~moni2007-10-13 20:23 Pycha!!! Super przepis!!! |
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |