Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 listopada 2018. Imieniny: Arkadii, Krystyna, Stanisławy
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: madzia
    Składniki:

  • 1 kg jabłek antonówek,
  • 25 dag mąki,
  • 25 dag cukru,
  • 4 jaja,
  • pół paczki proszku do pieczenia,
  • 1 olejek cytrynowy.
Przepis:

Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Jabłka pokrajać w drobne plasterki i wyłożyć nimi tortownicę. Utrzeć jaja z cukrem, dodać olejek i mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić. Ciasto wlać na jabłka. Piec około 90-120 minut.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kuchareczka2010-04-14 17:04
super przepis
hubert2007-05-20 10:30
Proponuję wylać połowę ciasta na blachę i na to jabłka. Drugą połowę ciasta zmrozić, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać po wierzchu. Czas pieczenia mocno przesadzony...

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl