Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 maja 2018. Imieniny: Borysa, Magdy, Marii-Magdaleny
kategoria: napoje
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 łyżeczka mieszanki herbaty czarnej z lawendą
  • ¼ jabłka
  • ½ łyżeczki miodu
  • 1 filiżanka wody + wrzątek do wyparzenia czajniczka
Przepis:

Czajniczek do parzenia herbaty wyparzyć wrzątkiem. Wsypać herbatę, skropić łyżką wrzątku i postawić na podgrzewaczu. Zostawić na 2 minuty.
Dolać ½ filiżanki wrzątku i pozostawić czajniczek jeszcze 5 minut na podgrzewaczu.
W tym czasie z ćwiartki jabłka wyciąć gniazdo nasienne i przekroić bez obierania na 3-4 plasterki.
W malutkim garnuszku (tygielku) zalać pokrojone jabłko ½ filiżanki wody. Dodać miód i gotować 3 minuty.
Filiżankę sparzyć wrzątkiem, włożyć plasterki jabłka, wlać wodę z gotowania jabłka i przecedzoną herbatę.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl