Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Paczka mrożonych filetów lub 50-75 dag halibuta,
  • mąka,
  • 1/2 szklanki oliwy,
  • 1 kromka białego chleba,
  • 1 cebula,
  • 1 duży pomidor lub łyżka pasty pomidorowej,
  • 10 migdałów,
  • 1 szklanka białego wina,
  • sól,
  • pieprz
Przepis:

W dużym garnku o grubym dnie zagrzać oliwę, położyć na dnie kromkę chleba i smażyć na chrupko. Wyjąć, a na tej samej oliwie smażyć na rumiano cebulę, dodać pomidory (bez skórki i pestek) lub pastę. Do sosu włożyć osolone i posypane mąką kawałki ryby. Zagotować i dusić na słabym ogniu. Utłuc migdały, chleb z solą i pieprzem, dodać wino, dokładnie zetrzeć całość lub zmiksować. Dodać do ryby, wymieszać i gotować na małym ogniu do 30 min. Podawać w tym samym garnku.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl