Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2018. Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag wieprzowiny bez kości (lub wołowiny cielęciny baraniny)
  • 50 dag różnych warzyw (1 marchew, 1 pietruszka, 1 por, kawałek selera, kawałek włoskiej kapusty, 1 cebula, kilka strąków fasolki szparagowej, garść zielonego groszku)
  • 2 cebule
  • 0,5 listka laurowego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka maki
  • 5 dag tłuszczu
Przepis:

Pokrojone na kawałki mięso otoczyć w mące, obrumienić w szybkowarze na mocno rozgrzanym tłuszczu, wrzucić oczyszczone i pokrojone cebule i również zrumienić. Wlać 1 szklankę wody, włożyć oczyszczone i drobno poszatkowane lub starte na tarce do jarzyn warzywa. Posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Sprawdzić smak, doprawić pozostałą mąką i ewentualnie solą i pieprzem.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl