Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 maja 2018. Imieniny: Borysa, Magdy, Marii-Magdaleny
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1/2 kg mięsa gulaszowego drobiowego
  • 3 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • ¼ pory
  • 4 ziela angielskie
  • 3 liście laurowe
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
Przepis:

Mięso pokroić w kostkę. Posolić, popieprzyć, posypać mieloną papryką, skropić sosem sojowym. Delikatnie wymieszać. Zostawić na 30 minut. Marchew, pietruszkę, seler utrzeć na grubej tarce jarzynowej. Porę i cebulę drobno usiekać. Rozgrzać oliwę i smażyć mięso aż się zarumieni. Do garnka wrzucić mięso, jarzyny, cebulę, przyprawy. Zalać wodą tak aby przykryła mięso. Dusić 1 ½ godziny. Zrobić rumianą zasmażkę z masła i mąki. Dodać do gulaszu. Doprawić.
Podawać z kaszą na sypko z ogórkami kiszonymi lub ogórkami Pani Janeczki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl