Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 12 kromek bułki (1/3 długiej bułki kanapkowej)
  • 25 dag wątróbki cielęcej (wieprzowej)
  • 10 dag boczku wędzonego gotowanego
  • łyżka margaryny
  • 3 dag sera tylżyckiego (szwajcarskiego)
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Bułkę okroić cienko ze skórki, pokrajać na kromki grubości 1 cm. Przyrządzić toasty. Z wierzchu powinny być rumiane, chrupiące, wewnątrz miękkie. Opłukaną, obraną z błony wątróbkę i ugotowany boczek pokrajać na cienkie plastry. Boczek zrumienić na patelni, dodać obraną i pokrajaną w krążki cebulę oraz wątróbkę, wlać 3-4 łyżki wody i dusić pod przykryciem 10 -15 min. Wątróbkę i cebulę posiekać tasakiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Grzanki układać na posmarowanej tłuszczem blasze, okładając z wierzchu grubo masa z wątróbki. Obficie posypać utartym serem. Zapiekać w gorącym piekarniku kilka minut, ułożyć na półmisku, przybrać zieleniną. Podawać jako gorącą przekąskę.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl