Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 czerwca 2018. Imieniny: Elżbiety, Marka, Pauli
kategoria: alkohole
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • czerwone wino 1 litr
  • rodzynki 100 g
  • migdały bez skórki 100 g
  • cukier waniliowy - 1 opak
  • zmielony kardamon 1/2 łyżeczki
  • cynamon 1 laska
  • cukier brązowy 50 gram
  • winiak 50 ml
Przepis:

Wino wlać do garnka. Dodać rodzynki, migdały, cukier waniliowy, kardamon i laskę cynamonu. Podgrzać, a następnie podgrzewać na małym ogniu ok 10 minut.
Do rondelka wsypać cukier i zalać winiakiem.
Składniki podpalić długą zapałką i odczekać, aż cukier się stopi. Dodać do gorącego wina, wymieszać.
Grzaniec z dodatkami wlać do szklanek. Podawać z łyżeczkami.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~ Hann2011-09-25 13:36
fajny przepis

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl