Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 listopada 2018. Imieniny: Grzegorza, Salomei, Walerii
kategoria: potrawy z grilla
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1,3 kg skrzydełek z kurczaka
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki białego pieprzu
  • 8 dag stopionego masła

    Na surówkę:
  • 25 dag cykorii
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 jabłko
  • 1 pomarańcza
  • 175 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
Przepis:

Mięso natrzeć solą wymieszaną z pieprzem. Na patelni rozgrzać stopione masło.
Głąb cykorii wyciąć. Cykorię pokroić w plasterki i wymieszać z z 1 łyżką soku z cytryny i miodem. Dodać starte na tarce jabłko i podzieloną wzdłuż błonek pomarańczę.
Kremówkę ubić, przyprawić pozostałym sokiem z cytryny, solą i pieprzem. dodać do cykorii.
Skrzydełka posmarować tłuszczem i grillować do zrumienienia skórki z obu stron, tak aby skórka była chrupiąca.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl