Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 czerwca 2018. Imieniny: Danuty, Jana, Janiny
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kiełbasa serdelowa
  • 300 g głowizny wołowej lub cielęcej
  • 1 ozorek
  • 400 g ogonów wołowych
  • 300 g wołowiny bez kości
  • 200 g cielęciny
  • 1/2 kurczaka
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 łodyga selera naciowego
  • sól
Przepis:

Oczyszczone i umyte warzywa zagotować w osolonej wodzie. Potem do garnka z warzywami włożyć wszystkie składniki wołowe, a po 40 minutach gotowania dołożyć cielęcinę i kurczaka. Kiełbasę serdelową zagotować oddzielnie i dodać do mięs pod koniec gotowania. Proces gotowania ma trwać łącznie 2 godziny. Zestaw gotowanych mięs podawać na gorąco na dużym półmisku z takimi sosami, jak sos zielony, sos cotognata lub sos czerwony.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~maria2010-02-28 19:46
dobry produkt

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl