Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 listopada 2018. Imieniny: Klaudyny, Romana, Tomasza
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 główka kapusty białej
  • 25 dag ziemniaków surowych
  • 25 dag ziemniaków ugotowanych
  • 2 cebule
  • 2 łyżki tłuszczu
  • cukier
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Przygotować kapustę. Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, pozostawić do osączenia na sicie. Ugotowane rozgnieść. Poszatkowaną cebulę udusić na tłuszczu.
Surowe i ugotowane ziemniaki wymieszać z cebulą, doprawić solą, cukrem i pieprzem.

Gołąbki podlać wodą i zapiekać 45 minut w 170 stopniach C. Podawać polane sosem pomidorowym lub grzybowym z ziemniakami lub chlebem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl