Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg gęsi w kawałkach
  • 4 łyżki dobrego oleju (np. sojowego)
  • 2 łyżki maki
  • 3-4 marchwie (25 dag)
  • 2-3 pietruszki (15 dag)
  • 50 dag kartofli
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 szklanki wody
  • zielenina
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Kawałki skruszałej gęsi natrzeć solą i czosnkiem. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim kawałki gęsi oraz oczyszczone i pokrojone marchwie i pietruszki. Wlać wodę; wkroić oczyszczone kartofle, popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać zieleniną.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl